Muizenbestrijding – Af van de Muizenplaag Gemakkelijk en Snel

Wanneer je last hebt van muizen in huis, of misschien zelfs wel van een echte muizenplaag is het zaak om snel te beginnen met muizenbestrijding. Het hebben van een muis in huis kan onhygiƫnisch voelen en veel mensen zijn zelfs een beetje bang voor de kleine knaagdieren. Soms hoor je ze ook wel eens rondlopen, bijvoorbeeld door de muren heen of tussen het plafond en de vloer erboven. Kort om, een goede reden voor muizenbestrijding.

Muizenbestrijding – Waar begin je?

Dus je hebt geconstateerd dat je een muizenplaag hebt, of in ieder geval last hebt van een muis of twee. Dat is vaak al stap 1, het probleem erkennen. Nu is het zaak om snel de muizen in huis tegen te gaan.

Een goed begin is het oplossen van het onderliggende probleem. De muis zit er met een reden. Heb je ergens eten open liggen in plaats van verpakt? Mag er wel eens schoongemaakt worden in je huis? Begin daar dan mee. Maar woon je op een boerderij, of in een oud deel van een stad dan is er vaak weinig aan te doen, dan moet je aan de gang gaan met muizenbestrijding!

Muizenbestrijding – De meest effectieve manieren van muizen bestrijden

Er zijn verschillende manieren om een muizenplaag tegen te gaan. Je kan natuurlijk een kat nemen, wat voor veel mensen eigenlijk geen optie is.

Muizen Vangen

Dan kan je natuurlijk ook de muizen gaan vangen, een leuk taakje, maar wel een beetje een smerig taakje. Met het zetten van een muizenval moet je de muizen doden en met het zetten van een levende muizenval, waar de muizen dus in blijven leven. Dit vraagt wel van jou om de muizen vrij te laten in, bijvoorbeeld, een bos.

Wanneer je aan de gang gaat met muizenvallen (levend houdende of dodende) is het handig om een goed lokmiddel te hebben. Een stukje kaas is natuurlijk een klassieker, maar er is een speciaal lokmiddel. Dit werkt heel simpel, je smeert een paar druppels op je val en de muizen zullen zich aangetrokken voelen. Dit vergemakkelijkt het proces behoorlijk!

Dit lokmiddel is nog geen 10 euro, dus een slimme investering wanneer je vaker last hebt van muizen.

Muizengif

Je kan ook aan de slag gaan met muizengif, oftewel muizenkorrels. Dit is een zeer effectieve manier van muizenbestrijding. Je zet een lokdoosje neer met een paar muizenkorrels en je wacht totdat deze helemaal weggegeten zijn. De muizen zullen dit in verschillende delen opeten. Er zijn meerdere porties nodig voor muizen om te sterven, zodat er geen afweerreactie van de muis op het gif komt. Hierdoor is het muizengif een langere termijn oplossing en dus een duurzame manier van muizenbestrijding.

De werking van muizengif berust op het uitschakelen van de bloedstolling, waardoor de muizen sterven. Dit zorgt voor een uitdroging van de muis, waardoor het niet zal kunnen rotten wanneer ze sterven. Het is dus geen probleem dat je de muis niet meer terugvindt.

Een verpakking met daarin twee lokdoosjes en genoeg korrels is al te verkrijgen voor minder dan 10 euro, dus dit is een zeer goedkope en effectieve manier van muizenbestrijding.

Muizen Bestrijden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>